2012. november 28., szerda

Orbán Viktorral is tárgyal T. Jagland, az Európa Tanács főtitkára

Orbán Viktorral is tárgyal az Európa Tanács főtitkára


Budapestre látogat Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács (ET) főtitkára, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettessel, közigazgatási és igazságügyi miniszterrel és Martonyi János külügyminiszterrel tanácskozzon a bírósági reformról, az egyházügyi törvényről és a sajtószabadságról.
Az Európa Tanács sajtóosztályának tájékoztatása szerint a megbeszélések után az ET főtitkára Navracsics Tiborral közös sajtótájékoztatót tart.
A demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok tiszteletben tartásán őrködő Európa Tanács égisze alatt tevékenykedő független jogi szakértői testület, a Velencei Bizottság hétfőn hozta nyilvánosságra állásfoglalását a bírósági reformról és az egyházügyi törvényről.
A testület szerint a magyar bírósági reform lényeges elemei, amennyiben változatlanul maradnak, nemcsak az igazságszolgáltatás szervezetére vonatkozó európai normáknak – különösen a bírói függetlenség követelményének – mondanak ellent, hanem a tisztességes eljáráshoz való jog érvényesülése szempontjából is problematikusak.
Forrás:  MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése