2012. június 20., szerda

A LONDONI MEGNYITÓN, BIROS PÉTER VISZI A MAGYAR ZÁSZLÓT

A LONDONI MEGNYITÓN, BIROS PÉTER VISZI A MAGYAR ZÁSZLÓT
Másodszor viszi vízilabdázó a magyar zászlót. Biros négy éve is megtisztelő feladatot kapott. A hírek szerint, Kásás mondja az eskü szövegét.
Az ötkarikás játékok megnyitóján eddig a legtöbbször, – egészen pontosan tíz alkalommal – atléta vitte a magyar lobogót. Az olimpiák kezdete óta, csak egyszer kértek fel vízilabdázót erre a megtisztelő feladatra, Dr. Szívós István 1980-ban, a moszkvai játékokon haladt a csapat élén, kezében a piros-fehér-zöld zászlóval. Az idei londoni zászlóvivő, a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter, már korábban is kapott megtisztelő olimpiai feladatot, hiszen Peking előtt ő mondta az eskü szövegét - Igaly Dianával.
1936, a berlini olimpia óta, a megnyitó ünnepségen tesznek fogadalmat a résztvevők arra, hogy betartják a sportszerű versengés szabályait. Azóta mondják el a mi sportolóink is az eskü szövegét, az utolsó hazai, ünnepélyes csapatgyűlésen.

Ezen az eseményen, 2000-ben Kósz Zoltán, 2004-ben Benedek Tibor, míg 2008-ban az említett Biros Péter, mondta a fogadalmat.

Az idei fogadalomtételre pénteken kerül sor a Művészetek Palotájában és az esküt ezúttal is egy vízilabdázó mondja majd, aki – információink szerint – Kásás Tamás lesz.
forrás: MVSZ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése